Veste proastă pentru şoferi:  cresc amenzile de circulație!

Veste proastă pentru şoferi: cresc amenzile de circulație!

Majorarea salariului minim brut pe economie, de la 1 ianuarie 2018, se va simţi în buzunarele şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie. Astfel, dacă propunerea ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, de majorare a salariului minim de la 1.450 la 1.900 va fi aprobată de Guvern, amenzile vor crește cu 31%.

Ministrul Muncii a propus joi, 26 octombrie, o hotărâre de guvern prin care „salariul minim brut pe ţară să crească la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale”.

Majorarea salariului minim aduce după sine și o creștere a cuantumului amenzilor rutiere.

Potrivit Codului Rutier, amenzile contravenționale se stabilesc în funcție de numărul de puncte amendă aplicate. Un punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie, deci o creștere a acestuia aduce va aduce și o creștere a amenzilor.

Din februarie 2017, când guvernul a decis ultima majorare a salariului minim brut, la 1450 de lei, valoarea punctului de amendă a crescut la 145 de lei. Dacă salariul minim va ajunge, de la 1 ianuarie 2018, la 1.900 de lei, valoarea unui punct-amendă va fi de 190 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*