Doi candidați pentru șefia Poliției Județene Cluj

Doi candidați pentru șefia Poliției Județene Cluj

Doi ofiţeri clujeni concurează pentru funcţia de inspector şef al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Cluj. Postul a fost scos la concurs în toamna acestui an de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Potrivit datelor furnizate de IGPR, cei interesaţi de ocuparea acestei funcţii au trebuit să-şi depună dosarele până în data de 23 octombrie. Potrivit unor surse din interiorul Poliţiei române, în cursa pentru ocuparea postului de şef al IPJ Cluj s-a înscris comisarul actualui şef al instituţiei comisarul şef Ciprian Miron şi comisarul de poliţie Mircea Rus, şef al Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Cluj-Napoca.

Concursul va avea loc în 14 noiembrie şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale. „Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs’’, arată IGPR. Miza pentru ocuparea funcţiei de inspector şef al IPJ Cluj este extrem de mare deoarece această unitate este una dintre cele mai mari din România.

După pensionarea în vara anului trecut a chestorului de poliţie Sorin Grindeanu, a fost împuternicit, prin ordin al ministrului afacerilor interne, să exercite cu caracter temporar, începând cu data de 31 august 2016, funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj comisarul şef Ciprian Miron.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*