În medie, 6 locuințe pe zi, sunt mistuite de flăcări din cauza hornurilor necurățate

În medie, 6 locuințe pe zi, sunt mistuite de flăcări din cauza hornurilor necurățate

În ultimii 5 ani, în România, s-au produs, în medie, 6.200 de incendii la locuinţe în urma cărora circa 350 de persoane au fost rănite, iar alte 190 şi-au pierdut viaţa, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Dintre cele 17 incendii înregistrate zilnic la nivel naţional, 6 sunt cauzate de coşurile de fum defecte sau necurăţate. Proprietarii motivează că nu au bani, dar prețul neglijenței poate fi chiar viața.

Fiecare casă ar trebui verificată înainte să fie repornite sobele cu lemne sau orice alte instalații de încălzire.

O dată pe an e obligatoriu să fie curățate coșurile, avertizează pompierii. Prețul de pornire pentru o asemenea operațiune este 150 de lei.

În pragul iernii, pompierii fac verificări prin sondaj și derulează campanii de informare pentru ca oamenii să nu se expună pericolelor.

În perioada 1 octombrie 2012-30 septembrie 2017, în România au avut loc peste 31.100 de incendii. Principalele cauze rămân coşurile de fum defecte sau necurăţate (35%), instalaţiile electrice defecte sau improvizate (22,5%) şi mijloacele de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate (12,5%).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*