Elevii de clasa a V-a vor avea, în sfârşit, manuale!

Elevii de clasa a V-a vor avea, în sfârşit, manuale!

Cărţile au ajuns sâmbătă la inspectorate, iar până luni vor fi împărţite şcolilor. Anunţul a fost făcut la Iaşi de ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Manualele de clasa a V-a ajung pe bănci cu o întârziere de mai bine de două luni din cauza procedurilor îngreunate de licitaţie şi a contestaţiilor.

„În 17 noiembrie era termenul de livrare către inspectoratele școlare. Toate inspectoratele lucrează alături de colegii noștri directori, sâmbătă și duminică, în așa fel încât luni să avem toate manualele la care s-au câștigat licitațiile. După cum bine știți, nu la toate s-a depus în luna martie ofertă pentru editarea de manual școlar. Luni, la ora 12,00, vom avea un eventual clar la nivel național, iar acele edituri, dacă vor fi, eu sper să nu fie, care nu au livrat manualele vor fi sancționate în conformitate cu contractul, 0,5% pe zi de întârziere, din valoarea contractului” – Liviu Pop.

Întrebat dacă s-a răzgândit în privința manualului unic, ministrul Liviu Pop a replicat: „Nu m-am răzgândit și nu o să mă răzgândesc niciodată cu lucrurile bune pe care le-am pus în programul de guvernare”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*