Scumpirea energiei electrice a fost o greșeală…

Scumpirea energiei electrice a fost o greșeală…

Scumpirea energiei electrice în octombrie a fost o greşeală, recunoaşte ministrul Energiei. Însă putem sta liniştiţi: preţurile nu vor mai creşte în perioada următoare, chiar dacă vom avea o iarnă cu temperaturi de până la minus 30 de grade Celsius. Oficialii au o strategie foarte bine pusă la punct: Doamne ajută!

Ministrul Energiei, Toma Petcu: Ultima modificare la energie electrică n-a fost suficient justificată și puteau fi luate măsuri să nu se ajungă la această majorare.

Vestea bună: în perioada următoare, preţurile nu vor mai creşte. Ba chiar este posibil să avem parte şi de ieftiniri.

Ministrul Energiei, Toma Petcu: Noi sperăm ca cel puțin o stagnare a prețului dacă nu o diminuare, pentru că sunt motive suficiente, vorbim la energie electric.

Cât despre o posibilă ieftinire a gazelelor naturale pentru populaţie, autorităţile apelează la ajutorul divin.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Dumitru Chiriţă: Este o variantă pe care o luăm în calcul în orice moment și, dacă lucrurile se vor întâmpla în această direcție, Doamne ajută, consumatorul va fi fericit.

România îşi poate asigura aproape întreg consumul în această iarnă, promit oficialii. Stocurile de combustibili sunt mai mari decât necesarul estimat, chiar şi în cazul unei ierni aspre.

Director Romgaz, Vasile Ciolpan: Atât furnizorii cât și operatorii de înmagazinare sunt pregătiți pentru iarna care urmează, o iarnă puțin mai friguroasă decât iarna trecută. Avem cantitățile de gaze.

Meteorologii spun că ne aşteaptă o iarnă aspră, mai ales în ianuarie şi în februarie, cu temperaturi care pot coborî până la minus 30 de grade Celsius.

tvr.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*