Ziua Națională, cu fasole cu cârnați și varză cu ciolan

Ziua Națională, cu fasole cu cârnați și varză cu ciolan

Primăria Alba Iulia pregăteşte trei zile de sărbătoare autentică românească la Alba Iulia, de Ziua Naţională, în acest an, odată cu împlinirea a 99 de ani de la Unire. Se pregăteşte lansarea “Anului Centenar”, iar în 2017, de 1 Decembrie, Capitala Marii Uniri va fi gazda românilor de pretutindeni, dar şi a celor care vor să sărbătorească alături de aceştia.

În program se regăseşte, ca de fiecare dată, masa populară. Noutatea este că punctele de servire vor fi amplasate în curtea unităţii militare din zona Pieţei Cetăţii. Vor fi pregătite aproximativ 12.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi varză cu ciolan, servite cu sprijinul soldaţilor.

În pregătirea meniului se va implica şi chef Cătălin Scărlătescu, la “Festivalul gustului românesc” şi 20 de chefi bucătari.

Anul trecut, mai mulți bucătari celebri au gătit peste 9.000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite după o rețetă din bucătăria veche țărănească.

De asemenea, Gaşca Zurli le face foarte bună ziua tuturor celor mici, cu suflete mari.
Furdui, Bocşa, Fulea, Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu şi foarte mulţi alţii fac inima de român să tresară, la maratonul de muzică populară.

Pe 1 Decembrie, seara, Iris, Compact şi Holograf zguduie Cetatea, într-un concert CA PE VREMURI, iar un super-foc de artificii luminează cerul, să se ştie-n toate zările că odată-n an e ziua lor, a tuturor românilor.

E Festival de România, pe 1 Decembrie, la Alba, în Cetate.

alba24.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*