Moș Nicolae a sosit deja, la 17 elevi din comuna Mica

Moș Nicolae a sosit deja, la 17 elevi din comuna Mica

Anul acesta, Moș Nicolae a fost harnic și darnic pentru 17 elevi de la școlile din comuna Mica (Mănăstirea, Nireș, Sânmărghita și Mica), unii dintre ei cu rezultate foarte bune la învățătură, iar alții, cu o situație materială mai precară. Însoțiți de prof. Lucian Iosip, prof. Mihaela Bumbu și de primarul Tiberiu Zelencz, aceștia au avut ocazia să-și aleagă astăzi, 23 noiembrie, încălțămintea preferată într-unul din magazinele din Dej.

Cadourile, primite cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, au fost oferite de Asociația „Dunières Sans Frontiers” (Franța) și președintele acesteia, Maurice Bancel.

Reprezentată la Dej de prof. Lucian Iosip, asociația este implicată din anul 1990 în acțiuni filantropice, destinate cu precădere copiilor din mediul rural: Strâmbu, Chiuiești, Cășeiu, Rugășești, Nireș etc.

„Păstrând tradiţia, am avut ocazia de a fi părtaşi din nou, la bucuria a 17 elevi din comuna noastră care, astăzi au primit din partea lui Moș Nicolae, fiecare, câte o pereche de încălțăminte. Acest lucru a fost posibil prin bunăvoinţa şi implicarea domnului profesor Lucian Iosip, reprezentant al Asociației Umanitare din Franța „Dunières sans Frontiers”, care păstrează legătura cu primăria şi şcolile din comună. Tot datorită asociației din Dunières, elevii clasei pregătitoare din Nireș, au primit rechizite și diferite materiale didactice, pentru cale, le mulțumim de asemenea prietenilor noștri francezi” – a declarat primarul comunei Mica.

După cumpărături, copiii au făcut escală la o cofetărie, pentru o binevenită prăjitură și un suc.

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*