Impozitele pentru maşinile de lux ar putea scădea cu până la 90%

Impozitele pentru maşinile de lux ar putea scădea cu până la 90%

Anul acesta, românii au cumpărat de trei ori mai multe maşini de lux decât anul trecut. Patru Rolls Royce, patru Lamborghini, patru Ferrari şi 13 Bentley au îmbogăţit parcul auto al unei ţări din care lipsesc autostrăzile. Preţurile încep de undeva, de la 160 de mii fără taxe şi pot ajunge la cinci, şase sute de mii pentru modele ediţie limitată… Fiecare client cumpără maşina în funcţie de nevoile proprii, atât nevoi de imagine cât şi nevoi de zi cu zi.

Dar, dacă ești bogat, musai trebuie să fii și avantajat! Unul din avantajele bogăției îi vizează desigur, pe proprietarii maşinilor de lux, care ar putea plăti impozite cu până la 90 la sută mai mici. Aşa prevede un proiect de modificare a Codului fiscal.

E vorba de cei care au SUV-uri şi limuzine cu motoare mari. În schimb, impozitele datorate de românii care au maşini cu motoare până în 1.600 de centimetri cubi ar putea creşte cu aproximativ 50 la sută – prevede acelaşi proiect.

Dacă legea va fi modificată în acest sens, proprietarii autoturismelor de lux vor economisi peste o mie de euro în fiecare an.

Unul din argumentele invocate de iniţiatori e acela că românii vor fi convinşi, prin aceste modificări, să nu-şi mai înmatriculeze maşinile în Bulgaria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*