Colindătorii de la Şcoala Gimnazială Chiuieşti, locul I la festivalul „Raza Soarelui”

Colindătorii de la Şcoala Gimnazială Chiuieşti, locul I la festivalul „Raza Soarelui”

Luni, 18 decembrie, în comuna Ceanu Mare a avut loc cea de a XV-a ediție a Festivalului-Concurs Interjudețean de Colinde „Raza Soarelui”.

Organizat de către Școala Gimnazială Ceanu Mare, Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Primăria și Consiliul Local Ceanu Mare și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, festivalul s-a desfășurat pe două secțiuni: colinde și pictură pe sticlă.

La secțiunea colinde au participat 15 grupuri din județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Bistrița. Fiecare dintre aceste grupuri au prezentat în fața juriului, format din reprezentanți ai comunității locale, Inspectoratului Școlar județean Cluj, Colegiul de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca și Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, câte 2 colinde.

Marele premiu al festivalului la secțiunea colinde a fost câștigat de grupul „Cununița de la Munte” sub îndrumarea profesorului Abrudan Olga al Școlii Gimnaziale „Pelaghia Roșu” din Mărișel din județul Cluj, în timp ce Premiul I, la aceeași secțiune, a revenit Grupului „COLINDĂTORII DIN CHIUIEŞTI ” al Şcolii Gimnaziale Chiuieşti, judeţul Cluj (îndrumători: Georgiu Crina-Ioana și Georgiu Ioan).

La sectiunea pictură pe sticlă premiul I a fost câștigat de către eleva Rus Lavinia de la Școala Gimnazială „Ion Alexandru” din Sînpaul județul Cluj.

Felicitări colindătorilor chiuieșteni şi profesorilor îndrumători, care s-au ocupat de pregătirea lor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*