Salina Turda,  locație pentru semifinala EUROVISION România

Salina Turda, locație pentru semifinala EUROVISION România

„Semifinala Eurovision va avea loc în Salina Turda în data de 11 februarie, fiind astfel primul mare eveniment transmis în direct din subteran! Ideea mi-a venit din dorința de a face ceva inedit, iar Primăria Municipiului Turda va derula acest mare proiect în colaborare cu TVR. Numele oraşului nostru va beneficia astfel de o promovare fără precedent, iar Salina va deveni un reper în domeniul producției media şi broadcasting la nivelul Uniunii Europene, și nu numai” – a postat Cristian Matei, primarul din Turda, pe o rețea de socializare.

Unul dintre proiectele de hotărâre supuse dezbaterii Consiliului Local al municipiului Turda, care se va întruni marți, 9 ianuarie 2018, se referă la aprobarea unei asocieri a municipiului Turda, cu Societatea Romana de Televiziune, în vederea organizării semifinalei Eurovision 2018 în Salina Turda. Evenimentul ar urma să aibă loc pe data de 11 februarie 2018.

Aportul financiar al municipiului Turda, constând în „asigurarea echipamentelor tehnice și alte măsuri în vederea desfășurării în bune condiții a evenimentului”, așa cum apar acestea detaliate în contractul de coproducție, nu va depăși valoarea de 30.000 Euro.

Societatea Romana de Televiziune prin Studioul Teritorial TVR Cluj a adresat o invitație municipalității turdene de a dobândi calitatea de coproducător al semifinalei Eurovision 2018.

Semifinala din anul 2018 se dor este a fi un show de televiziune transmis în sistem HD pe mai multe canale ale Televiziunii Romane și care va fi pus la dispoziția tuturor televiziunilor publice din Europa, prin preluarea acestuia de rețeaua EBU, scrie inTurda.ro

,,Concursul muzical Eurovision este o competiție anuală, desfășurată între țările membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. Producătorii prestigiosului show muzical au ales Salina Turda ca locație pentru semifinala evenimentului din România, datorită spectaculozității estetice și vizuale, dar și ținând seama de simbolistica aparte a acestei zone încărcate de istorie. Prezența în municipiul Turda a unui eveniment de o asemenea anvergură reprezintă o modalitate însemnată de promovare a municipiului Turda, atât pe plan național cât și internațional” – a mai precizat primarul municipiului Turda.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*