Modificări ale legii privind protecţia persoanelor cu dizabilităţi

Modificări ale legii privind protecţia persoanelor cu dizabilităţi

De la 1 ianuarie, au intrat în vigoare ultimele modificări ale legii privind protecţia persoanelor cu dizabilităţi. Modificările au în vedere creşterea indemnizaţiilor pentru cei încadraţi într-un grad de handicap, dar şi stimularea integrării lor pe piaţa muncii.

Principala noutate o reprezintă creşterea indemnizaţiilor, pentru toate gradele de handicap.

La adultul cu handicap, gradul grav, cuantumul creşte de la 340 de lei pe lună, la 450 de lei; la adultul cu handicap accentuat, de la 272 de lei pe lună, la 350; iar categoria de adulţi cu handicap încadraţi în grad mediu, de la 39 de lei la 50 de lei.

Referitor la copiii cu handicap, legislaţia vine cu o nouă prevedere: părintele, tutorele, persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap în baza unei măsuri de protecţie specială, beneficiază de prestaţii sociale conform legii. Lucru care până acum nu era stipulat.

Astfel: la copilul cu gradul I, va creşte cuantumul de la 106 lei, la 250; la copilul cu grad accentuat, creşte de la 79 lei, la 150 lei pe lună; iar la gradul mediu, de la 39 la 50 de lei, la fel ca şi la adultul încadrat în gradul mediu.

Urmează alte indexări începând cu iulie 2018, tot raportat la indicatorul social de referinţă (Alina Chiorean, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţul Cluj).

Între timp, s-au împlinit trei luni de când au intrat în vigoare noile reglementări legale, menite să încurajeze firmele în a angaja mai multe persoane cu dizabilităţi.

O modificare care ajută la eliminarea barierelor şi la integrarea cât mai bună a persoanelor cu handicap se referă la faptul că autorităţile, instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au unităţi cu mai mult de 50 de angajaţi şi care nu angajează persoane cu handicap, sunt obligate să plătească lunar către bugetul de stat o sumă care reprezintă salariul de bază minim brut pe ţară, înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care angajatorul nu a angajat persoane cu handicap.

Iar monitorizarea şi controlul respectării acestei prevederi legale o fac organele fiscale din cadrul ANAF.

Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Cluj, în decursul anului 2017 un număr de 8 firme au beneficiat de măsurile de stimulare a încadrării în muncă a persoanelor cu dizabilităţi, fiind angajate doar 9 persoane.

radiocluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*