MApN: Să nu lăsăm pe nimeni în urmă!

MApN: Să nu lăsăm pe nimeni în urmă!

La solicitarea autorităților, armata poate interveni în sprijinul populației din cele 28 de județe aflate sub incidența diferitelor coduri meteo, cu forțe totalizând până la 2.700 de militari și peste 500 de mijloace tehnice.

La nevoie, efectivele pot fi suplimentate cu încă aproximativ 2.300 de militari, care au la dispoziție aproape 300 de mijloace tehnice.

Astfel, militari din cadrul Divizionului 88 Vedete Fluviale, conduși de comandantul de detașament, aspirantul Pitea Florin, au acționat, alături de jandarmi și pompieri din cadrul MAI, în localitatea Cataloi, județul Tulcea, în sprijinul oamenilor ramași inzăpeziți pe drumul din proximitatea localității. Mașinile care rămăseseră blocate în apropiere de Tulcea au fost scoase din troiene, după o operațiune care a durat 13 ore.

În același timp, zeci de mii de locuitori din peste 200 de localități încă aștepteaptă să fie remediate problemele cu rețeaua electrică. Mare parte din țară a fost, joi seara, paralizată de ninsori. În județul Iași, o persoană a murit așteptând ambulanța prinsă în nămeți.

Foto: MApN

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*