Cele mai frumoase străzi și cartiere din lume

Cele mai frumoase străzi și cartiere din lume

Primăvara se apropie iar o vacanță este cât se poate de binevenită în această perioadă. Dacă aveți nevoie de relaxare și doriți să vedeți ceva special, iată care sunt câteva dintre cele mai frumoase străzi din lume! Prin urmare, luați o hartă și încercuiți orașele despre care veți citi mai jos, pentru că acestea vor fi, cu siguranță, locurile pe care o să doriți să le vedeți.

Și, nu este greu de ghicit de ce nu am putut separa străzile de cartiere: unele dintre cele mai frumoase străzi din lume sunt, de fapt, alei și străduțe care compun un întreg pitoresc.

Este cazul cartierelor Alfama, din Lisabona, La Boca, din Buenos Aires sau Habana Vieja (Old Havana). Să nu uităm, însă, bulevardele largi ale Parisului, sau celebrele străzi din New York, una dintre ele, aflată pe lista de mai jos, fiind cel mai bun loc de unde poate fi vazut Podul Manhattan.

Heerstraße, Bonn

Heerstraße există și în Berlin sau Dusseldorf, dar niciuna dintre aceste străzi nu o poate egala pe cea din Bonn, străjuită primăvara de cireși înfloriți care formează un adevarat tunel. Este și perioada în care turiștii sosesc în număr mare, aceștia planificându-și vacanța în Bonn, în funcție de momentul „înfloririi” celebrei străzi.

Strada El-Moez-Cairo, Egipt

Această stradă, lată de numai patru metri şi jumătate, din centrul vechi al capitalei egiptene Cairo ar putea fi cea mai importantă străduţă din lume din punct de vedere istoric şi arheologic. Construit în secolul X, acest „oraş-palat care inspiră teamă şi respect” a devenit un muzeu în aer liber, cu o arhitectură medievală greu de egalat în lumea islamică. El-Moez este una dintre cele mai vechi străzi ale oraşului, fondat de cel de-al patrulea calif din dinastia Fatimizilor, Al-Moez Li-din Allah. Strada a fost principala arteră de circulaţie în perioada pre-modernă a oraşului. A fost martoră la toate schimbările petrecute în istorie, străjuită pe ambele părţi de diverse monumente. Se află în apropiere de două porţi istorice ale vechiului Cairo – Bab Fotouh şi Bab Nasr-în El-Darb El-Asfar, cel mai vechi cartier al capitalei egiptene. El-Moez este cunoscută şi pentru industria cuprului, de unde vine şi supranumele de „strada căldărarilor”. Pe marginea străzii, pot fi întâlnite numeroase moschei.

Washington Street, New York

Aproape la fel de renumită ca Fifth Avenue, această stradă din New York este locul de unde putem vedea Podul Manhattan, în toată măreția lui. Deschis traficului în 1909, Manhattan Bridge este unul dintre cele mai vechi și mai impresionante poduri suspendate din Statele Unite, rolul său fiind să lege cartierele Manhattan și Brooklyn.

Champs-Élysées, Paris

Cea mai faimoasă și vibrantă stradă din Paris și una dintre cele mai cunoscute din lume, Champs-Élysées dă lecții despre cum ar trebui să arate un bulevard. Este și una dintre arterele pentru care Parisul își merită titulatura de “orașul luminilor”, sistemul de iluminat stradal fiind unul dintre punctele sale de atracție. Cu toate că Parisul își păstrează stâlpii și felinarele, doar designul este unul clasic, soluțiile folosite de autorități fiind, de fapt, moderne și conectate prin sisteme smart lighting.

Habana Vieja, Havana

De această dată, avem pe listă un cartier, sau și mai corect, centrul cultural al capitalei cubaneze. Cu o arhitectură veche și eclectică, Old Havana, cum i se mai spune acestei zone, este o aglomerare de străduțe pitorești pentru vizitarea cărora trebuie să strecori în bagaj cei mai comozi pantofi.

Chefchaouen, Maroc

Iată, nu un cartier, ci un întreg oraș care se poate regăsi în orice top al celor mai frumoase străzi din lume. Fondat în 1471, Chefchaouen este situat în nord-vestul Marocului, în Muntii Rif, nu foarte departe de Tanger și este alcătuit, aproape exclusiv, din clădiri vopsite în toate nuanțele de albastru posibil.

Jerez de la Frontera, Spania

Nu este numele unei străzi, ci al unui oraș din Andaluzia, Spania, cunoscut pentru producția sa de sherry, un vin fortifiant obținut din struguri albi. Situat între Oceanul Atlantic și Muntii Cadiz, Jerez merită o vizită pentru străduțele sale vechi, dintre care este greu s-o alegi pe cea mai frumoasă, dar și pentru că este capitala flamenco-ului și locul de desfășurare pentru unul dintre cele mai importante circuite de curse pentru motociclete.

The Dark Hedges, Ballymoney

Ballymoney este un orasel din Irlanda de Nord, iar strada despre care vorbim (mai exact, un drum), înconjurată de arbori cu coroana bogată, care formează un adevarat arc, este una dintre cele mai fotografiate din lume, apărând chiar și în popularul serial Game of Thrones.

Grand Rue-Colmar, Franţa

Micuţul şi fascinantul orăşel Colmar din estul Franţei este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa, iar în inima oraşului se află Grand Rue. O călătorie pe această străduţă este presărată cu numeroase flori, canale sinuoase, case multicolore, pain au chocolat şi – pentru cunoscători – vin alsacian.

Lombard Street, San Francisco

Lombard Street este unul dintre locurile preferate de turiști în San Francisco, această stradă, finalizată în 1922 și situată pe o colină, fiind construită pentru a încetini mașinile care coborau. Drept care, are o arhitectură neobișnuită, în “trepte”, fiind și unul dintre cele mai verzi spații din oraș.

Rue du Petit Champlain-Quebec, Canada

Construit în secolul al XVII-lea, cel mai vechi drum din cel mai vechi cartier comerical din America de Nord se află la polalele „Capului Diamant”. Plin de magazine, cafenele, istorie şi arhitectură franceză fascinantă, această stradă oferă şi o panoramă foarte frumoasă către „cel mai fotografiat hotel din lume”, Chateau Frontenac.

Strada Placa – Dubrovnik, Croaţia

Construită în secolul al XII-lea pentru negustorii şi comercianţii din port, Strada Placa este un adevărat loc de pelerinaj pavat cu piatră cubică pentru orice bon viveur. Aflat la doar câteva străzi de Marea Adriatică şi de unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, această străduţă este locul perfect unde să uiţi de tine şi să te laşi cuprins de mult doritul dolce far niente.

Rua Bispo Countinho – Olinda, Pernambuco, Brazilia

Rua Bispo Countinho se află în oraşul port Olinda – nod de transport al trestiei de zahăr, construit de portughezi în secolul al XVI-lea. Străduţa şerpuieşte printre vânzători ambulanţi, galerii de artă şi muzee, un observator şi marea biserică Igreja de Sao Salvador do Mundo.

manager.ro, historia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*