RC Dej începe anul 2018 cu un proiect  destinat școlilor dejene

RC Dej începe anul 2018 cu un proiect destinat școlilor dejene

Rotary Club Dej a început anul 2018 cu inițierea unui nou proiect, având ca public țintă elevii școlilor dejene. Întitulat „Tabla, fereastra prin care se vede viitorul”, proiectul își propune să vină în sprijinul școlilor din municipiul Dej în vederea dotării acestora cu table interactive (Whiteboard și Smartboard).

Tabla interactivă reprezintă la ora actuală, cea mai eficientă metodă din învățământul primar care, transformând lecţiile într-un cadru interactiv, motivează elevii pentru studiu cu ajutorul tehnologiei moderne. Dar nu numai elevii din ciclul primar sunt interesați aceste table, ci și elevii mai mari și profesorii, care le pot folosi la orice disciplină pentru a ușura, atât munca lor, cât şi a copiilor. Mai ales că, în Dej există deja școli care derulează proiecte în cadrul programului Erasmus – „Developing International Dimension and Digital Learning”, proiecte ce vizează tocmai implementarea noilor tehnologii în procesul educațional.

În acest sens, la reuniunea săptămânală a RC Dej, joi, 8 februarie, rotarienii dejeni și președintele acestora, Onișor Nicorec, s-au întâlnit cu cadrele de conducere de la Școala Gimnazială Nr.1 , Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și Liceul Tehnologic „Someș”, respectiv, directorii Stela Ochian, Geanina Gavriș, Daniela Herineanu, Emilia Mureșan și Maria Mircea. Reuniunea a avut ca scop identificarea și „inventarierea” unor nevoi acute de materiale auxiliare educaționale, la achiziționarea căror își poate aduce contribuția și Rotary Club Dej, precum și alte forme de parteneriat cu școlile locale. Astfel, în urma discuțiilor, în afară de tablele interactive și aparatura de specialitate pentru clasele din domeniul alimentației publice de la Liceul Tehnologic „Someș” care au reținut atenția rotarienilor, s-a conturat și o colaborare între RC Dej și Școala Gimnazială Nr.1, privitor la un proiect legat de igiena orală a copiilor. Acțiunea, susținută de Clubul Rotary, urmează să asigure vizite periodice la stomatolog, cu implicarea pro bono a câtorva medici din cabinetele de specialitate din oraș.

Întâlnirea s-a încheiat într-o notă optimistă, mai ales că atât relațiile din trecut, cât și cele din prezent, dintre Rotary Club Dej și școlile dejene, s-au bazat și se bazează pe dezideratul comun de a răspunde pozitiv nevoilor copiilor.

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*