Ministrul Sănătății cere carantină în spitale

Ministrul Sănătății cere carantină în spitale

Gripa a făcut 18 victime de la începutul acestui an, în România. Sâmbătă a fost confirmat diagnosticul în cazul decesului unei femei nevaccinate din Galaţi, care avea imunitatea scăzută din cauza altor boli. La fel de slăbiţi sunt, însă, şi pacienţii din spitale, la care rudele se încăpăţânează să ajungă, în ciuda restricţiilor impuse pentru a preveni răspândirea virusului.

Din cauza creşterii numărului cazurilor de boli transmisibile pe cale aerogenă, mai multe spitale din ţară limitează programul de vizitare a pacienţilor, după ce azi s-a înregistrat un nou deces provocat de gripă.

Ca urmare, Institutul de Oncologie din Iaşi a limitat accesul vizitatorilor, după ce 11 bolnavi internaţi în spital au fost diagnosticaţi cu gripă. Oamenii ar fi intrat în contact cu virusul după ce unul dintre pacienţi a fost vizitat de mai mulţi cunoscuţi. Şi programul de vizitare a pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare va fi restricţionat începând de mâine.

Ministrul Sănătăţii a avertizat că numărul contaminărilor cu gripă ar putea creşte dacă nu respectăm regulile de carantină şi igienă. Mai ales că de luni încep şcolile, iar virusul s-ar putea răspândi cu uşurinţă în colectivităţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*