Evaluarea competenţelor la BAC, amânată din cauza gerului

Evaluarea competenţelor la BAC, amânată din cauza gerului

Probele pentru evaluarea competenţelor în cadrul Bacalaureatului- pentru elevii care nu au reuşit să ajungă la sesiunea stabilită de Ministerul Educaţiei- nu vor mai fi susţinute astăzi, 26 februarie. Astfel, Ministerul Educaţiei urmează să stabilească o nouă dată pentru desfăşurarea competenţelor, a declarat, duminică, şeful Inspectoratului Şcolar din Bucureşti Florin Lixandru.

„Mâine este prevăzută susţinerea unor probe de evaluare a competenţelor în cadrul examenului de bacalaureat pentru elevii care nu s-au putut prezenta în cele două săptămâni anterioare de susţinere a examenelor. Aceste probe se vor decala şi cred că vor avea loc miercuri, cu acordul Ministerului Educaţiei”, a afirmat Florin Lixandru, în cadrul Comandamentului de iarnă de la Primăria Capitalei, citat de Agerpres.

Potrivit şefului IŞMB, decizia privind suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ universitar aparţine acestora, întrucât beneficiază de autonomie universitară.

Luni şi marţi nu vor avea loc cursuri în grădiniţele, şcolile şi liceele din Bucureşti, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat duminică primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Decizia a fost luată, în urma unei analize „extrem de responsabile”, împreună cu instituţiile de resort – Prefectura, ANM, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*