ISU Cluj, 114 misiuni de intervenție în trei zile

ISU Cluj, 114 misiuni de intervenție în trei zile

Potrivit buletinului informativ transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență
„AVRAM IANCU” al județului Cluj, în perioada 24-26 februarie, echipele de intervenție ale ISU Cluj au desfășurat 114 misiuni de intervenție.

Astfel, am răspuns la 12 solicitări în domeniul situațiilor de urgență, din care trei pentru stingerea incendiilor, două misiuni pentru asistenţă persoane, o asanare a teritoriului de muniție și șase alte intervenţii.

Pompierii au intervenit în 102 de cazuri privind acordarea asistenței medicale de urgență, dintre care 86 au fost solicitări privind afecțiunile medicale diverse, cinci pentru descarcerare ca urmare a accidentelor rutiere, cinci la alte accidente rutiere, trei pentru asistență persoane, o misiune de asigurarea a măsurilor specifice la evenimente publice, șase în alte situații de urgență și o deplasare fără intervenție.

Dintre intervențiile mai deosebite de la acest sfârșit de săptămână, se remarcă intervenția echipajelor de descarcerare și SMURD, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un autotren.

Accidentul a avut loc pe DN1E60, între localitățile Poieni și Ciucea, iar în urma acestuia au rezultat șase victime, dintre care două decedate. Alte patru persoane au fost rănite ca urmare a acestuia, iar circulația a rămas blocată din cauza autotrenului răsturnat perpendicular pe carosabil.

Două autospeciale cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin au fost alarmate pentru intervenție, alături de trei ambulanțe SMURD din Huedin, Gilău și Cluj-Napoca de terapie intensivă, precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Cluj. Au fost descarcerate trei persoane, iar patru au fost transportate la spital, dintre care una în stare gravă și inconștientă. Operatorul economic, care are în proprietate autotrenul, a întreprins măsuri privind eliberarea carosabilui prin ridicarea autotrenului cu o macara de mare tonaj.

Tot în cursul zilei de duminică s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Bologa, unde au intervenit două autospeciale de stins incendii din Detașamentului de Pompieri Huedin. Au fost desfășurate operațiuni de stingere mai bine de trei ore pentru lichidarea incendiului și înlăturarea efectelor negative. Casa a fost distrusă aproape în totalitate, fiind cuprinse de flăcări, tavanul încăperii centralei termice, centrala termică, obiecte electrocasnice și de mobilier, diverse truse și utilaje. Nu au fost persoane rănite în incendiu, iar flăcările au fost oprite înainte de extinderea la locuințele învecinate. Cel mai probabil proprietarul a curățat centrala de jar și apoi l-a depozitat lângă alte materiale combustibile, ceea ce adus la izbucnirea incendiului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*