Mai mulți bani pentru polițiști și jandarmi

Mai mulți bani pentru polițiști și jandarmi

Ministrul de Interne a anunţat ieri, 5 martie 2018, că MAI consideră necesară introducerea plăţii orelor suplimentare pentru angajaţii din subordine, Carmen Dan precizând că, dacă amendamentele care prevăd acest lucru, sunt adoptate în Parlament, primele plăţi vor putea fi făcute în iulie 2018.

„Am mai avut discuţii cu colegul meu, ministru al Justiţiei. O să vedeţi că există o zonă susţinută şi sprijinită în plan parlamentar şi aflată sub coordonarea ministerului Justiţiei. În perioada următoare se va discuta în Parlament OUG 92/2017 privind salarizarea personalului bugetar din fonduri publice. Am avut discuţii cu preşedintele Camerei Deputaţilor pentru susţinerea unor amendamente. Considerăm oportum ca intervenţiile în zona salarizării MAI să vizeze introducerea posibilităţii salarizării orelor suplimentare, pentru poliţişti şi jandarmi. Deficitul de personal cu care ne confruntăm este de aproape 24.000 de angajaţi”, a declarat, luni seară, Carmen Dan, conform Mediafax.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că, în prezent, potrivit legii, orele suplimentare nu se compensează decât cu timp liber, iar de foarte multe ori, acest lucru este practic imposibil, din cauza deficitului de personal din structurile MAI. Carmen Dan a mai spus că, dacă respectivele amendamente vor fi promovate şi adoptate în Parlament, mecanismul ar putea funcţiona din luna aprilie, primele plăţi pentru orele suplimentare urmând a fi făcute în iulie 2018.

„Acordarea indemnizaţiei de 10% pentru jandarmi care va intra în vigoare din luna aprilie 2018 şi sper ca şi acest amendament va fi susţinut în Parlament”, a mai arătat Carmen Dan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*