Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” prezentă la o nouă mobilitate europeană, în Sicilia

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” prezentă la o nouă mobilitate europeană, în Sicilia

Un grup de profesori și elevi, de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Dej, a reprezentat România la cea de-a V-a reuniune a proiectului ERASMUS+ – „Developing inter and trans-curricular skills for the XXI – st century”, desfășurat în luna martie la Istituto Comprensivo Salvatore Casella din Pedara, Sicilia.

La reuniune au participat profesori și elevi din țările partenere la proiect (Polonia, Turcia, Grecia, Spania),
școala dejeană fiind reprezentată de elevii Moț Paula, Repede Oana, Farcaș Vlad și profesorii Dunca Marilena, Pop Livia și Stroia Armanda.

Mobilitatea a vizat desfășurarea „Olimpiadei trans-curriculare”, cu sesiuni şi ateliere care au pus în practică abordarea transdiciplinară, cu activităţi demonstrative de robotică şi lego, dar şi un program artistic de neuitat.

Olimpiada trans-curriculară a fost un motiv de bucurie pentru delegația Şcolii Gimnaziale ”Avram Iancu” Dej deoarece elevii acesteia s-au clasat pe primele locuri: Moț Paula – premiul I, Repede Oana – premiul II, Farcaș Vlad – premiu special.

Cu prilejul deplasării în această parte a Italiei, au fost vizitate și câteva dintre obiectivele turistice ale Siciliei: Palermo, vibranta capitală a Siciliei, un oraş cosmopolit încărcat de istorie, Acireale, cu renumitul Muzeu al păpuşilor, Museo dei Puppi, Taormina, cu peisajele meditareneene fermecătoare de la poalele Vulcanul Etna, imaginea emblematică a insulei.

Delegaţia dejeană s-a întors acasă cu o parte din spiritul solar exuberant şi ospitalier al sicilienilor, cu o încărcătură energetică pozitivă semnificativă, cu amintiri și experienţe incredibile.

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*