A crescut vârsta maximă  la recrutarea în școlile Ministerului Apărării Naționale

A crescut vârsta maximă la recrutarea în școlile Ministerului Apărării Naționale

Potrivit Ordinului M41/2018 al Ministrului Apărării Naționale, publicat în Monitorul Oficial din 19 Martie, vârsta maximă de recrutare a candidaților pentru învățământul universitar și postliceal militar de formare a ofițerilor și maiștrilor instructori a crecut la 30 de ani, împliniți în anul susținerii concursului de admitere.

Până la apariția acestui Ordin, vârsta maximă de recrutare era cu 4 ani mai scăzută, adică de 26 de ani. De precizat este faptul că nu se modifică vârsta maximă pentru specializarea aviație – naviganți (piloți), care rămâne de 24 de ani.

Reamintim că înscrierile pentru învățământul militar se fac la Centrule Militare Județene, până la data de 3 Aprilie pentru învățământul universitar de licență (elevii din clasa a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat), respectiv până în 2 Mai pentru învățământul militar postliceal de formare a maiștrilor militari și subofițerilor (pentru elevii din clasa a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat).

MApN

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*