Proiect: bani pentru achiziționarea de cărți tipărite și cărți electronice

Proiect: bani pentru achiziționarea de cărți tipărite și cărți electronice

Două proiecte de acte normative – „Propunere legislativă privind stimularea achiziționarii de cărți și cărți în format electronic, necesare pentru elevi, în învaățământul preuniversitar” și „Propunere legislativă privind stimularea achiziționării de cărți sau cărți în format electronic, necesare îmbunătățirii calității activității didactice, în învățământul preuniversitar” – au fost înregistrate la Senat pentru dezbatere. Ambele propuneri prevăd acordarea de bani unor elevi și profesori pentru cumpărarea de cărți.

Mai exact, elevii absolvenți ai primului an de studiu de la începutul fiecărui ciclu școlar, adică cei ce finalizează clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a X-a, vor putea primi, la cerere, echivalentul în lei a 50 de euro pentru cumpărarea de cărți și cărți în format electronic.

De asemenea, toate cadrele didactice titulare sau suplinitoare, calificate, din invățământul preuniversitar ar putea primi de la stat echivalentul în lei a 100 de euro pentru cumpărarea unor cărți tipărite sau în format electronic.

Inițiativa nu este una nouă. În trecut s-au mai oferit bani profesorilor pentru achizitionarea unor cărți, dar, în contextul crizei economice și a măsurilor de austeritate din 2010, s-a renunțat la acest sprijin.

Sursa: portalinvatamant.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*