„Legea inocenței”,  un alt pas înapoi spre Evul Mediu

„Legea inocenței”, un alt pas înapoi spre Evul Mediu

Proiectul legislativ, intitulat „Legea pentru inocența copilăriei”, care prevede sancționarea profesorilor și școlilor care predau educație sexuală, în absența unui acord scris al părinților, a fost adoptat tacit de Senat și acum se află în Camera Deputaților.

Proiectul de lege a fost inițiat în 2016 de fostul deputat PSD Ninel Peia. Conform proiectului, cei care vor oferi orice fel de informații de educație sexuală elevilor ar putea risca amenzi sau chiar închisoare de până la 2 ani. Și uite așa ajungem să ne păstrăm ștampila de țară subdezvoltată emoțional și social, și să ne depărtăm de tot ceea ce înseamnă european.

Această lege este „încă o confirmare a faptului că România îşi pierde bruma de cultură europeană, respectiv deschiderea /direcţia către civilizaţie. Este o aberaţie …”, scrie psihologul Mircea Dragu pe Facebook, unul dintre cei mai respectaţi psihologi din Timişoara, care de aproape 20 de ani lucrează cu copiii. „Atunci când vorbim despre educaţia pentru sănătate, nu doar despre educaţie sexuală, la nivel de copii şi adolescenţi, e nevoie să o facem cu multă grijă. E un loc în care atât interdicţia, cât şi invaziunea sunt la fel de periculoase. Venim dintr-o tradiţie culturală lungă, în care am ţinut sub preş, nu am discutat despre lucrurile acestea; din păcate atât abuzul sexual, cât şi sarcinile nedorite la adolescente sunt nişte subiecte de actualitate, iar statisticile din România nu ne avantajează. Nu putem să ne prefacem că aceste lucruri nu există, că dacă nu vorbim despre ele vor dispărea din mod magic in viaţa noastră”.

Ninel Peia s-a mai remarcat cu o inițiativă legislativă. Înainte să propună „salvarea” inocenţei celor mici, Peia a venit cu legea mamelor eroine, care ar fi oferit indemnizaţii viagere femeilor care nasc de la trei copii în sus.

Obligativatea educaţiei sexuale în unităţile şcolare este recunoscută însă prin Legea 272/2004.

Chiar dacă legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului spune, negru pe alb, că în unităţile şcolare trebuie să se deruleze sistematic programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sexuală, sub o zecime din copiii români au parte de aceste lecţii şi în mare parte prin efortul organizaţiilor nonguvernamentale.

Statistici revoltătoare

70.000 avorturi pe an
600 de naşteri la adolescente sub 14 ani
aproape 10.000 de naşteri pe an la mame adolescente
România depăşeşte nouă ţări din Africa la prevalenţa mamelor minore.
10% din româncele care avortează sunt adolescente
20 din cele 28 state membre UE au educaţie sexuală obligatorie.

Pro și contra educație sexuală

Din cauza orelor de educaţie sexuală, adolescenţii vor face sex mai mult şi la vârste tot mai mici. Aşa pretind cei care se opun introducerii educaţiei sexuale în şcoli, chiar dacă toate cercetările europene şi americane îi contrazic.

În ultimii ani, s-au conturat două curente de opinie foarte ferme pe subiectul introducerii educaţiei sexuale în şcoli. Cele două tabere se bat în scrisori deschise adresate Ministerului Educaţiei.

În România, an de an, mai mult de 600 de fete devin mame înainte să împlinească 14 ani. De 150 de ori mai multe adolescente decât în ţări ca Suedia sau Finlanda, care au introdus educaţia sexuală în şcoli încă din anii ’70.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*