Românii, printre cei mai nefericiți europeni

Românii, printre cei mai nefericiți europeni

Românii sunt printre cei mai nefericiți europeni, potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeană. Doar 13 din o sută de români s-au declarat cu adevărat fericiți. Studiul plasează România alături de Grecia pe ultimul loc.

Un studiu al Comisiei Europene a analizat percepțiile respondenților cu privire la sănătatea și fericirea lor precum și orice experiență de discriminare sau hărțuire pe care au avut-o în ultimele 12 luni.

La nivel european majoritatea respondenților spun că sunt, în general, fericiți și că au o stare bună sănătate, deși sunt persoane care spun că se simt singure, aproape o treime.

La întrebări respondenții au putut să își exprime acordul total, acordul, dezacordul sau dezacordul total.

Întrebați dacă se simt fericiți doar 13 români din 100 au spus că se simt cu adevărat fericiți, spre deosebire de respondenții din Danemarca (59%), Suedia (56%) și Irlanda (52%), care se situează la polul opus.

La fel de puține persoane s-au declarat total fericite în Grecia – 13%.

59 dintre români sunt de acord că, în general, se consideră a fi o persoană fericită, comparativ cu 97% în Irlanda, 96% în Danemarca, 93% în Luxemburg. România este pe ultimul loc și la acest nivel de acord, fiind surclasată de Bulgaria cu 62% și de Grecia 64% de respondenți care se declară de acord cu faptul că se consideră fericiți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*