Olguța Vasilescu: Legea pensiilor, gata din 1 octombrie!

Olguța Vasilescu: Legea pensiilor, gata din 1 octombrie!

Legea pensiilor este gata de la 1 octombrie, dar Ministerul Muncii așteaptă rezultatul simulărilor, susține Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că Legea pensiilor va fi publicată în curând: „Noi am finalizat legea. Nu mai vreau să vorbesc despre această lege, până când aceasta va fi urcată pe site. Ea va ieși destul de repede, pentru că suntem pe final cu simulările. Vreau să mă consult cu cât mai multă lume care știe despre ce vorbește. Legea pensiilor nu este ușoară. Noi am vrut să nu ne mai grăbim, noi am avut-o gata de la 1 octombrie. Nivelul de așteptare este uriaș. Legea este trecută ca prioritate de Guvern pe agenda noastră”.

„Nici o pensie nu va fi micșorată. Noi ne dorim creșteri. Vârsta de pensionare a femeilor cu peste trei copii va scădea. Este o măsură pentru creșterea natalității. Nu se mărește vârsta de pensionare, nici la femei, nici la bărbați. Ne dorim să corectăm aceste inegalități. În mod clar, vom corecta prin noua lege a pensiilor pentru a nu mai fi diferențe pentru cei care au ieșit în ani diferiți la pensie, dar au prestat aceeasi muncă. Asta s-a întâmplat și la pensiile speciale, unde am respectat un principiu, nu am scăzut nicio pensie. Este foarte posibil să dureze cam un an de zile această recalculare”, a mai declarat ministrul Muncii.

ziare.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*