Slujba de înmormântare a Doinei Cornea va fi oficiată de episcopul  Florentin Crihălmeanu

Slujba de înmormântare a Doinei Cornea va fi oficiată de episcopul Florentin Crihălmeanu

Reprezentanţii Episcopiei de Cluj-Gherla au transmis, vineri, un omagiu Doinei Cornea, care s-a implicat personal şi decisiv pentru a obţine, în momentele tulburi şi tensionate din decembrie 1989, abrogarea decretului abuziv care scotea în afara legii Biserica Greco-Catolică în 1948.

Duminică, 6 mai, între orele 15:00 – 21:00, trupul neînsufleţit al Doinei Cornea va fi depus în Aula „Cardinal Iuliu Hossu” din Catedrala Greco-Catolică în construcţie din Piaţa Cipariu, dedicată Martirilor şi Mărturisitorilor sec. al XX-lea, „pentru toţi cei care vor dori să-şi ia bun rămas şi să aducă mulţumire lui Dumnezeu pentru darul şi modelul pe care ea l-a reprezentat pentru români”.

Tot duminică, de la ora 17:30, PS Florentin, episcop de Cluj-Gherla, împreună cu un grup de preoţi, va celebra un parastas de pomenire pentru sufletul Doinei Cornea, în Catedrala greco-catolică din Piaţa Cipariu – a anunțat, Biroul de presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

„Biserica Greco-Catolică, prin Episcopia de Cluj-Gherla, deplânge moartea unei fiice de-a sale dragi, Doina Cornea, dar aduce deopotrivă mulţumire şi laudă lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi credinţei sale, pentru generozitatea, tenacitatea şi curajul cu care şi-a pus numeroşii talanţi încredinţaţi ei de Domnul în slujba adevărului, a Bisericii, a ţării şi a semenilor, nu de puţine ori aşezându-le pe acestea în balanţă cu propria-i viaţă şi libertate. Nimic din ce e făcut pentru Dumnezeu nu se pierde şi cele întreprinse de ea de-a lungul vieţii L-au avut întotdeauna pe Dumnezeu ca referinţă, susţinere şi întărire”, se arată într-un comunicat transmis vineri și dat publicității de AGERPRES.

Potrivit sursei, familia îndoliată a invitat, în mod public, pe „toţi aceia care au iubit-o” să participe la momentul vremelnicei despărţiri şi să o conducă pe ultimul drum pământesc, iar între aceştia se află şi vor fi prezenţi fizic sau în mod spiritual, cu recunoştinţă, Ierarhii, preoţii, persoanele consacrate şi credincioşii Bisericii Geco-Catolice.

Ceremonia de Înmormântare va fi oficiată la Cluj-Napoca, luni, 7 mai 2018, de la ora 12,30, în foaierul Casei Universitarilor, de către Episcopul eparhial de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, împreună cu mai mulţi preoţi.

Trupul neînsufleţit al Doinei Cornea va fi depus în foaier de la ora 9,00, iar aici i se va putea aduce un ultim omagiu şi să fie înălţată o rugăciune pentru odihna sufletului celei care a fost, ”pentru românii de pretutindeni, un model de libertate interioară, de trăire a credinţei şi demnitate”.

După rugăciune, va urma, de la ora 15,00, înhumarea în Cimitirul Central.

„Instrument de denunţare a abuzurilor, neadevărurilor şi a conivenţei cu răul, glas de trezire a conştiinţelor şi răsunător de speranţă în vremurile fără lumină şi libertate, Doina Cornea este dovada că Providenţa poate face mult când omul Îi lasă lui Dumnezeu loc, iar acum ne bucurăm pentru locul pe care negreşit i l-a rezervat slujitoarei Sale bune şi credincioase, intrată în bucuria Domnului său. Fie ca Dumnezeu să-i dăruiască răsplata cerească, bucuria mântuirii şi a veşnicei odihne, împreună cu drepţii şi sfinţii, unde luminează lumina Feţei Sale! Hristos a Înviat!”, se mai spune în comunicat.

Foto: maszol.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*