Grevă de avertisment , astăzi, în toate spitalele

Grevă de avertisment , astăzi, în toate spitalele

Astăzi, 7 mai, va avea loc o grevă de avertisment de două ore, în toate spitalele din țară. În intervalul 9:00-11:00, asistentele, personalul TESA şi cel din laboratoare vor întrerupe lucrul, urmând să fie asigurate doar urgenţele.

Federația Sanitas a anunțat că a strâns peste 50.000 de semnături, îndeplinind condițiile și pentru declanșarea grevei generale programată pentru data de 11 mai.

Referindu-se la nemulțumirile angajaților din sănătate, vicepreşedintele SANITAS Mureş, Aurelian Varvara a declarat că:

„Sporurile şi orele suplimentare şi gărzile, conform legii, n-au voie să depăşească 30% din fondul de salarii. Şi noi am cerut pentru sistemul sanitar o derogare, pentru că de obicei se depăşeşte şi în multe spitale din România sporurile s-au acordat la minim sau sub minim şi au apărut pierderi salariale de până la 1.000 de lei la unele persoane. De asemenea, s-a încercat distrugerea echipei medicale, făcându-se discriminare: s-a mărit salariile la medici, şi la asistente, iar infirmiere, brancardieri, biologi, farmacişti, radiologi, moaşe au fost uitaţi.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii sindicaliştilor au purtat discuţii cu miniştrii Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, fără să se ajungă însă la un acord. O nouă rundă de negocieri va avea loc peste două zile, de această dată cu premierul Viorica Dăncilă.

radiocluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*