Zilele învățământului preșcolar clujean

Zilele învățământului preșcolar clujean

Cea de-a V-a ediție a Zilelor Învățământului Preșcolar Clujean se desfășoară la Cluj-Napoca în zilele de 10 și 11 mai, în organizarea Inspectoratului Școlar Județean, în colaborare cu unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj.

În prima zi a manifestării vor fi prezentate două proiecte: proiectul național de educație pentru schimbare „Curcubeul schimbării” și proiectul național de educație financiară ”De la joc… la educație financiară”. Programul va continua cu vizitarea expoziției cu lucrările participante la aceste proiecte, urmată de sesiunea de lucrări științifice reunite sub egida acestora.

Ziua de 11 mai va fi „o zi a bucuriei”, dedicată programului județean ,,Primăvara copiilor”, aflat la a XIII-a ediție. La Casino – Centru de cultura urbană Cluj, din Parcul Central, între orele 9:30 – 16:00, copiii din grădinițele și din școlile clujene își vor dezvălui talentele artistice, într-un spectacol de dans, muzică și culoare.

„Primăvara Copiilor este un proiect educațional menit să înfrumusețeze diversitatea activităților organizate de unitățile de învățământ preuniversitar și să încununeze efortul depus atât de către copii, cât și de cadrele didactice în transmiterea și însușirea unor valori cultural-artistice și sociale. Prin participarea copiilor la activitățile organizate în cadrul acestui proiect se dorește atât dezvoltarea potențialului lor creativ, cât și stimularea expresivității, a spontaneității și, de ce nu, descoperirea talentului celor mici. Mai mult, întrucât întreaga manifestare se află sub semnul celebrării a 100 de ani de la Marea Unire, copiii ne vor surprinde și cu interpretarea unor cântece patriotice și cu recitarea unor poezii dedicate acestui mare eveniment” – precizează organizatorii.

isj.cluj

foto: monitorulcj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*