Rezultate bune pentru elevii Liceului Tehnologic „C. Brâncuși”,  la etapa naţională a Olimpiadei disciplinelor din aria curriculară „Tehnologii”

Rezultate bune pentru elevii Liceului Tehnologic „C. Brâncuși”, la etapa naţională a Olimpiadei disciplinelor din aria curriculară „Tehnologii”

În acest an școlar, etapa naţională a Olimpiadei disciplinelor din aria curriculară „Tehnologii”, profil Tehnic, domeniul „Construcţii, instalaţii şi lucrări publice” s-a desfășurat la Târgovişte, județul Dâmbovița. La olimpiadă au participat 38 elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la colegii / licee tehnologice, ca reprezentanți ai județelor şi ai municipiului Bucureşti, însoţiţi fiind de 22 cadre didactice.

Amfiteatrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” a fost gazda deschiderii festive a olimpiadei, iar festivitatea de premiere a avut loc la Colegiul Economic „Ion Ghica”, ambele fiind unități școlare din Târgovişte. Pe lângă activităţile specifice competiţiei, elevii participanţi și profesorii au beneficiat de vizite la diferite obiective istorice, culturale şi turistice din municipiul Târgovişte.

În urma probei scrise (care testează cunoștințele teoretice în domeniu) și a probei practice (care măsoară corectitudinea și acuratețea desenului tehnic), elevul Mureșan Mihai, din clasa a XI-a C de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej, a fost răsplătit cu Mențiunea IV, obținând 86 de puncte din 100 de puncte maximum posibile.

Mihai Mureșan

Rezultatul este unul foarte bun pentru județul Cluj, având în vedere că faza națională a olimpiadei reprezintă de fapt întrecerea celor mai buni elevi și dorința firească a fiecărui participant de a-și certifica cunoștințele în domeniul respectiv.

Demn de menționat sunt cadrele didactice, prof. ing. Dumbravă Marinela și prof. ing. Tomșa Terezia, care l-au îndrumat pe elevul olimpic Mureșan Mihai, ajutându-l să facă performanță!

De amintit este faptul că alți doi elevi ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej, Gârda Cătălin din clasa a XI-a B și Roman Dănuț din clasa a XII-a C, pregătiți de prof. ing. Badiu Ginela și prof. ing. Badiu Gabriel Adrian, au reprezentat județul Cluj la etapa naţională a Olimpiadei disciplinelor din aria curriculară „Tehnologii”, profil Tehnic, domeniul „Mecanică”, competiție derulată între cei 64 de elevi participanți și organizată la Mioveni, județul Argeș. Rezultatele elevilor au fost bune, ambii obținând câte 83.5 puncte – fiind la un pas de podium!

Felicitări tuturor pentru performanță și mult succes la olimpiada din anul școlar următor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*