Muniții și elemente de muniții, distruse de echipa pirotehnică a ISU Cluj

Muniții și elemente de muniții, distruse de echipa pirotehnică a ISU Cluj

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Avram Iancu” al judetului Cluj a executat, miercuri, 16 mai, cu succes, o distrugere de muniţie rămasă neexplodată din timpul conflagrațiilor mondiale şi asanată de pe teritoriul judeţului Cluj în ultimele șase luni.

Conform unui comunicat ISU Cluj, au fost distruse 22 de grenade de mână, 1521 muniții de infanterie, 58 muniții de artilerie și 30 de elemente de muniție.

Desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor de distrugere în poligon a fost asigurată prin sprijinul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”. Convoiul de transport al muniției către poligon a fost însoțit de un echipaj al poliției rutiere din cadrul IPJ Cluj, iar paza perimetrului poligonului, în vederea restricționării accesului persoanelor neautorizate, a fost asigurată de personalul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Alexandru Vaida Voievod” Cluj.

Având în vedere că aceste muniții, rămase din timpul conflagrațiilor mondiale, reprezintă încă un pericol pentru cei care le găsesc, ISU Cluj prezintă câteva măsuri ce trebuiesc respectate pentru evitarea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate:

– anunțați, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, descoperirea muniţiilor rămase neexplodate și nu mişcați muniţia descoperită;
– nu încercați să dezmembrați elementele de muniție sau să le predați în vederea valorificării deşeurilor metalice;
– nu folosiți muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
– nu loviți, tăiați sau demontați elementele de muniţie neexplodată;
– nu aprindeți focul în apropierea elementelor de muniţie descoperite;

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*