„Drumul bucuriei”, de la Dej la Nyíregyháza și retur!

„Drumul bucuriei”, de la Dej la Nyíregyháza și retur!

Grădinița cu program normal „Lumea Piticilor” – Structura I Dej, a primit vineri, 18 mai, vizita unei delegații a cadrelor didactice de la Grădinița „Bethlen Gábor” din Nyíregyháza (Ungaria), din care au făcut parte directorul grădiniței, dna Gállné Garai Andrea și dl Gáll Ottó, director al Gimnaziului „Bethlen Gábor” din orașul maghiar.

Între cele două instituții de învățământ preșcolar există un parteneriat internațional intitulat „Drumul bucuriei”, la care este asociat și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, reprezentat prin inspector școlar pentru educație timpurie, Lolica Tătaru și inspector școlar Batiz Elly Erzsébet.

Anul trecut, cadrele didactice și preșcolarii de la secția maghiară din Grădinița cu program normal „Lumea Piticilor” au fost la Nyíregyháza, unde au avut ocazia să ia contact cu sistemul de învățământ preșcolar maghiar și au derulat activități educative împreună cu preșcolarii din grădinița maghiară.

În acest an, a fost rândul partenerilor maghiari să viziteze Grădinița „Lumea Piticilor” Dej și să participe la activitățile de proiect desfășurate de partea română.

În deschiderea activității, gazdele reprezentate prin dna director Tămaș Mihaela Adriana, dna Lenard Eva și preșcolarii grupei cu predare în limba maghiară au urat bun venit cadrelor didactice din Ungaria și au prezentat o scenetă.

Scopul activității a fost de a prezenta sistemul de învățământ preșcolar românesc prin intermediul documentului legislativ: curriculum pentru educație timpurie a copiilor de la 3 la 6/7 ani. Pentru o mai bună înțelegere a învățământului preșcolar s-au prezentat: finalitățile educației timpurii, planul de învățământ pe intervale de vârstă, programul zilnic, organizarea programului anual pe teme de studiu, domeniile experiențiale, strategiile de predare-învățare-evaluare, mediul educațional și rolul comunității și al familiei în activitatea din grădiniță.
Un schimb de experiență care s-a dovedit extrem de utile pentru cadrele didactice din ambele țări, partenere ale proiectului.

Foto: Luidort Peti

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*