Medalie de bronz pentru baschetbalistele de la CNAM Dej, la un turneu internațional din Beauvais

Medalie de bronz pentru baschetbalistele de la CNAM Dej, la un turneu internațional din Beauvais


Echipa de baschet-fete a Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din Dej, însoțită de prof. Emilia Mureșan, directorul colegiului și prof. Anca Lazăr, a participat în perioada 19-20 mai la Turneul Internațional de Baschet Feminin U15, desfășurat în orașul Beauvais, Franța. Dejencele antrenate de prof. Anca Lazăr, au reprezentat România în cadrul meciurilor amicale care au reunit jucătoare din Irlanda, Belgia și Franța. Cu acest prilej a avut loc și un meci amical de baschet între Franța și Irlanda, pentru băieți U13. La finalul turneului echipa CNAM Dej a avut un meci strâns cu irlandezele din Galway, reușind să se califice pe locul III, obținând medalia de bronz.

Organizat de Asociația Beauvais Basket Club Oise (BBCO), turneul s-a bucurat de susținerea Primăriei Beauvais, a doamnei primar Caroline Cayeux și în mod special a viceprimarului Philippe Vibert, responsabil cu desfășurarea manifestărilor sportive din oraș.
O susținere materializată și prin călduroasa primire a echipelor sportive din cele patru țări la Primăria Beauvais unde au fost întâmpinați de Philippe Vilbert, Fatima Alba, Cecile Parage, Jean Marie Julien, Mamadou LY și alte oficialități, dar și de reprezentanții Comitetului de Înfrățire Beauvais și gazdele sportivelor noastre, Isabelle Menier și Nathalie Decher.

Antrenamente, transpirație, meciuri, tenacitate, schimburi de fanioane, adrese de mail și un val de tinerețe contagioasă au marcat evenimentul despre care, pe lângă cuvintele elogioase rostite ca persoană publică, Philippe Vibert a scris pe facebook: „Sportul, dincolo de sport înseamnă legăturile dintre tinerii din țări străine și schimburile culturale prilejuite de programul acestui weekend. Anul acesta, am găzduit în plus o delegație din Dej, oraș înfrățit cu Beauvais și sperăm că vor fi și alte schimburi sportive, nu-i așa Lucian? (prof. Lucian Iosip, n.a.) Felicitări și mulțumiri tuturor voluntarilor BBCO, în special lui Gabriel Meunier (supervizorul competiției) și Nanou Lefeuvre, președinta asociației. Suntem bucuroși să susținem acest turneu, Trăiască sportul!”

Și dat fiind că principalul „militant” pentru realizarea unor schimburi româno-franceze, în toate domeniile, este amintitul profesor Lucian Iosip, nu pot să nu transcriu și cuvintele acestuia, alăturate mulțumirilor adresate de echipa de baschet-fete a colegiului dejean: „Prin importanța pe care o acordați, domnule primar Morar Costan, activității francofone din orașul nostru s-a reușit realizarea nu doar a unor schimburi culturale cu orașele înfrățite, ci și sportive. Felicitări și vă mulțumim!”

Aș mai adăuga că, pe lângă meciuri și antrenamente, sportivele din Dej au avut ocazia să viziteze Beauvaiss, Paris, parcul de distracții Saint Paul și să participe la serile distractive organizate de gazde.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*