Situaţia Centrului postcură din comuna Mica, în atenţia ministrului Afacerilor Interne

Situaţia Centrului postcură din comuna Mica, în atenţia ministrului Afacerilor Interne

Ȋn luna aprilie a acestui an a fost ȋnaintată o interpelare către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, prin care a fost prezentată situaţia actuală a Centrului postcură din comuna Mica, judeţul Cluj.

„În anul 2005 a fost transferat din domeniul public al comunei Mica și administrarea Consiliului Local Mica în domeniul public al statului și în administrarea MAPN (Agenția Națională Antidrog) și apoi transferat la MAI (Agenția Națională Antidrog) imobilul cu nr.2883 Mica și terenul în suprafață de 70.15 mp. Scopul preluării a fost amenajarea unui Centru Postcură menit să consolideze rezultatele obținute de către dependenții de droguri în urma tratamentelor de dezintoxicare. Avand în vedere că aceste lucrări nu au fost finalizate, administrația comunei Mica a solicitat încă din anul 2015 revenirea acestui imobil în patrimoniul domeniului public al acesteia, cu scopul de a preveni continuarea degradării acestui imobil.

In cursul anului 2017 atat eu cat si reprezentantii comunei Mica am cerut transferul imobilului si al terenului in patrimoniul comunei, insa nu am primit niciun raspuns clar.

Având în vedere că acest imobil se deteriorează pe zi ce trece, iar administrația publică locală a comunei Mica nu poate interveni asupra consolidării și protecției, am solicitat doamnei ministru comunicarea stadiului procedurii de disponibilizare a imobilului.

Prin răspunsul primit la interpelare, doamna ministru ne-a comunicat că Agenţia Naţională Antidrog va relua activităţile subsumate procesului de disponibilizare, ȋn vederea finalizării demersurilor de transmitere a dreptului de administrare al imobilului ȋn favoarea Consiliului Local al comunei Mica”, a precizat într-un comunicat de presă deputatul Cornel Itu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*