Militar dejean , în misiune la  Capu Midia, dispărut pe plaja Corbu, dat absent nejustificat de la unitate

Militar dejean , în misiune la Capu Midia, dispărut pe plaja Corbu, dat absent nejustificat de la unitate

După ce, la împlinirea a 24 de ore de la învoire, acesta nu a apărut în unitate, a fost raportată absența nejustificată a militarului și a fost sesizat Parchetul Militar. Militarul dejean dispărut la Corbu este in continuare căutat.

Într-un comunicat de presă primit în urmă cu câteva minute din partea Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej sunt precizate următoarele date:

„Un militar din cadrul Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej, aflat la un exercițiu de instruire la Centrul Național de Instruire pentru Apărare  Antiaeriană de la Capu Midia, a fost declarat luni, 11 iunie, în jurul orei  19.00, absent nejustificat de la unitate.

Caporalul clasa a III-a Petru Cosma face parte dintr-un detașament dislocat de Batalionul 55 Apărare Antiaeriană din Dej la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, unde desfășoară, în perioada 4-15 iunie,  activități de instruire cu trageri de luptă.

Militarul s-a aflat în învoire legală duminică, 10 iunie, între orele 13.00 și 19.30, și nu s-a prezentat la unitate la expirarea perioadei de învoire.

Conducerea batalionului a luat de urgență măsurile prevăzute de proceduri în astfel de situații. Toate încercările de contactare și de căutare  a militarului au fost fără succes.  Conform procedurilor legale, la împlinirea a 24 de ore de la ora prevăzută pentru întoarcerea la unitate, a fost raportată absența nejustificată a militarului și a fost sesizat Parchetul Militar.

Vom reveni cu informații, în funcție de evoluția situației”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*