Cum va fi VREMEA până în 1 iulie, în Transilvania și la munte

Cum va fi VREMEA până în 1 iulie, în Transilvania și la munte

Regimul termic estimat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni va fi caracterizat, în general, de o vreme caldă, cu valori ridicate în majoritatea regiunilor, însă, pe de altă parte, îşi vor face apariţia şi intervalele în care şansele de ploaie vor fi destul de mari, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 18 iunie – 1 iulie, dată publicităţii la începutul acestei săptămâni.

În Transilvania, în primele zile ale primei săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele termice vor creşte de la 23 de grade în prima zi, spre 29 de grade pe 20 şi 21 iunie. Ulterior, va avea loc o răcorire, iar temperaturile maxime din intervalul 23 – 29 iunie se vor situa în jurul unei medii de 24 de grade şi, abia spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va marca o creştere uşoara, spre 26 – 27 de grade. În prima parte a intervalului, temperaturile nocturne vor fi de 14 – 15 grade, iar după data de 23 iunie vor marca o scădere, spre valori medii regionale de 10 – 11 grade. Şansele de ploaie se vor menţine relativ ridicate aproape pe întreg parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, dar mai ales în intervalul 21 – 25 iunie. În jurul datei de 22 iunie, ploile se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

La munte, temperaturile maxime vor marca o creştere uşoară, spre o medie de 19 grade în data de 21 iunie, apoi vor fi în scădere, spre 16 grade în 23 iunie, valoare ce va caracteriza întreg intervalul 24 – 29 iunie. În ultimele zile ale intervalului de prognoză, maximele vor creşte uşor, spre aproximativ 17 grade, în medie. Regimul termic nocturn va avea o evoluţie asemănătoare, astfel încât valorile minime vor creşte uşor până pe 22 iunie, când se vor înregistra 12 grade, în medie, pentru ca apoi să scadă până în jurul a nouă grade Celsius, pe 23 iunie. Ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, nu vor mai fi înregistrate variaţii semnificative. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicata pe tot parcursul intervalului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*