Bacalaureat: cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în județul Cluj

Bacalaureat: cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în județul Cluj

Potrivit rezultatelor de dinainte de contestații, anunțate de MEN, cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în județul Cluj (81,14%), urmat de Iași (80,27%) şi Brăila (77,13%). Rata de promovare în Capitală este de 72,86%.

Pe țară, rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoția 2017-2018 și au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune este de 72,7%. Rata de promovare, incluzând și elevii care au provenit din promoțiile anterioare, este de 67,7% – precizează MEN.

La această sesiune a Bacalaureatului s-au înregistrat 104 medii de 10, dintre care trei, în județul Cluj. Cei trei elevi clujeni de 10 sunt: Damian-Buda Andrada-Ioana, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, Drăgan Iulia-Andreea, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda și Drugan Maria-Otilia, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca.

La nivel național, din totalul celor 136.866 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 123.615 candidaţi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 117 candidaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

În județul Cluj, pentru această sesiune s-au înscris 4198 elevi. Un elev a fost eliminat, iar 231 nu s-au prezentat la examen.

„Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului de Bacalaureat este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi” – precizează MEN.

Rezultatele finale ale examenului, după soluționarea contestațiilor, vor fi făcute publice luni, 9 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*