Dragnea scapă de condamnare

Dragnea scapă de condamnare

Comisia parlamentară condusă de Florin Iordache a modificat controversatul articol 297 din Codul penal privind infracţiunea de abuz în serviciu, care-l vizează direct pe Liviu Dragnea. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a fixat un prag pentru abuz în serviciu, însă infracţiunea a fost redefinită astfel încât liderul PSD să scape de condamnare. Propunerea lui Tudorel Toader a fost însuşită ulterior şi de PSD.

Comisia specială pentru legile justiției, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a adoptat, ieri, un amendament al PSD privind redefinirea abuzului în serviciu, prin condiționarea acestuia de obținerea unui folos material, explică adevărul.ro. Amendamentul a fost aprobat cu 13 voturi „pentru”, din partea PSD, ALDE și UDMR, și șapte „împotrivă”, din partea PNL și USR. Astfel, infracţiunea nu se pedepseşte dacă prejudiciul este până în salariul minim brut pe economie – 1.900 de lei. În plus, se consideră abuz în serviciu dacă scopul este de a obţine foloase materiale necuvenite pentru sine, soţ sau rude până la gradul II.

Ziarul GÂNDUL sintetizează astfel situația: În mod concret, Liviu Dragnea a fost condamnat de o instanţă, după 10 zile partidul său a modificat exact articolul din Codul penal referitor la abuzul în serviciu, astfel încât Liviu Dragnea nu mai are nicio problemă penală în acest moment.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*