Amnistia fiscală, cu dedicație. Pentru unii…

Amnistia fiscală, cu dedicație. Pentru unii…

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, figurează cu obligații fiscale de peste 230 milioane de lei la Fisc. De asemenea, fostul edil al sectorului 5 Marian Vanghelie are datorii de aproape 140 mii de lei. Aceștia sunt doi dintre principalii beneficiari ai unei eventuale amnistii fiscale, subiect aflat în discuții în cadrul PSD, conform ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici. În total, sunt 11.000 de cetațeni care au datorii mai mari de 15.000 de lei la ANAF.

O amnistie fiscală a fost promovată și de Guvernul Ponta în 2015, când ministru de Finanțe era tot Eugen Teodorovici. Atunci, o serie de obligații fiscale stabilite abuziv de Fisc au fost anulate, precum și obligațiile provenite din reîncadrarea activității independente în activitate dependentă sau din stabilirea de contribuții de sănătate pentru venituri mici.

„Amnistia fiscală e un subiect pe care îl avem în lucru la Ministerul de Finanțe. E un posibil mecanism pentru a stimula partea de economie românească. Este în lucru un astfel de mecanism. Vom discuta în următoarele zile la nivelul Coaliției și Guvernului pentru a vedea dacă o astfel de măsură poate fi aplicată”, a declarat, vineri, Eugen Teodorovici. Joi, ministrul a susținut că ideea unei amnistii fiscale este „foarte bună” și poate fi luată „în calcul” de ministerul pe care îl conduce.

Contribuabilii persoane fizice au datorii către Stat de 14-15 miliarde de lei acumulate in ultimii cinci ani. Finanţele vor ca măcar o parte să fie achitate în acest an, susține ministrul Teodorovici. „Am vorbit de acest lucru la începutul acestui an, când am făcut declaraţia unică şi la acea dată vorbeam de restanţe, de faptul că ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere către anumite categorii de persoane, de contribuabili”, a spus ministrul, într-o conferinţă pe teme financiare organizată de Business Review.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*