Românii dau 93% din venit pe impozite și consum!

Românii dau 93% din venit pe impozite și consum!

În primele trei luni ale acestui an, un procent de 93% din cheltuielile gospodăriilor au fost alocate pentru consum și plata impozitelor și contribuțiilor către stat, 63,9% din cheltuieli fiind direcționate către consum și 29,1% către achitarea taxelor.

„Conform clasificării standard pe destinații a cheltuielilor de consum (COICOP), produsele alimentare și băuturile nealcoolice au deținut, în trimestrul I 2018, în medie, 34,3% din consumul gospodăriilor”, se arată într-un comunicat publicat de INS.

Astfel, principalele destinații ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt: consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția gospodăriei.

În intervalul de referință, cheltuielile totale au fost, în medie, de 3.317 lei lunar/gospodărie, respectiv 1.270 lei/persoană și au reprezentat 85,6% din nivelul veniturilor totale.

În același timp, veniturile totale ale populației, medii lunare pe o gospodărie, au fost de 3.873 lei, și 1.483 lei/persoană, transmite business24.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*