Pompierii de la VASROM Dej, calificaţi pentru faza pe ţară a concursului serviciilor private pentru situații de urgență

Pompierii de la VASROM Dej, calificaţi pentru faza pe ţară a concursului serviciilor private pentru situații de urgență

Judeţul Cluj este din nou reprezentat la faza pe ţară a concursului profesional al pompierilor din serviciile private. După doi ani în care a ocupat doar locul II în etapa interjudețeană, echipajul cunoscutei firme Vasrom Dej a reușit, zilele trecute, să ocupe primul loc în această fază a întrecerii.

Faza interjudeţeană s-a desfăşurat pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara, unde s-au întrecut pompierii din serviciile voluntare și private. Au fost prezente în competiție câștigătoarele etapelor județene de la Cluj, Sălaj, Maramureș, Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș.

Pe o vreme caldă și însorită, întrecerea a dat ocazia pompierilor din cele șapte județe să-și valorifice îndemânarea la cele trei probe: ștafeta de 4×100 metri, pistă de îndemânare și viteză și dispozitivul de intervenție.

La concursul serviciilor voluntare, echipa SVSU Bonțida, care a reprezentat județul Cluj, s-a clasat pe locul IV. Cei mai buni s-au dovedit pompierii din comuna Groși, județul Maramureș, urmați de SVSU Jimbolia, județul Timiș și SVSU Secusigiu, județul Arad.

Întrecerea serviciilor private a fost dominată clar de echipajul Vasrom Dej, format din Sergiu Pop, Florin Pop, Călin Cîmpean, Claudiu Trif, Răzvan Gliga, Mihai Szabo, Iuliuț Bocoș, Andrei Sîmboan și Ciprian Măhălean, îndrumati și însoțiți de șefii formației, Grigore Chiuzan și Costel Riti. Echipa a avut o evoluție excelentă, la fel cum s-a întâmplat și în etapa județeană de la Gherla și a câștigat fără probleme locul 1, acolo unde s-au aflat mereu, în ultimii ani, reprezentaţii apreciatei firme de pe strada Bistriţei nr. 2 din municipiul Dej.

Faza pe ţară a concursului serviciilor private de pompieri va avea loc în data de 4 august 2018, în municipiul Braşov, unde dejenii au din nou şanse mari să fie primii.

SZEKELY Csaba (ziarulfaclia.ro)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*