IMO 2018: Aur, agint și bronz pentru echipa României, clasată pe locul 33 din 110 țări participante

IMO 2018: Aur, agint și bronz pentru echipa României, clasată pe locul 33 din 110 țări participante

Echipa României a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz, precum și două mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca, unde s-a clasat pe locul 33 din 110 țări participante. Pe primul loc în topul țărilor IMO 2018 s-a clasat echipa Statelor Unite ale Americii.

”Olimpiada nu a fost foarte simplă, a fost una grea, iar problemele nu au fost ușoare”, a spus Gherghe, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, cu puțină șansă, România putea obține un rezultat mai bun, în condițiile în care medalia de argint a fost la un punct de medalia de aur, iar Antonie Ciocan, premiat cu mențiunea de onoare, a fost la un punct sub medalia de bronz.

Cine sunt premianții:

Ioan-Andrei Nicolae, medalie de aur: elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București. Este medaliat cu argint la Balcaniada de Matematică din acest an

Ciprian-Mircea Bonciocat, medalie de argint: elev la Colegiul „Tudor Vianu” din Bucureşti. Și el a obținut medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică 2018, medalii de aur cu punctaje maxime la Balcaniadele din 2017 și 2016. În 2016, a luat argint la olimpiada internațională de matematică

Edis Memiș, medalie de bronz: – elev la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Este la prima sa participare la olimpiada internațională, după ce anul acesta a obținut punctajul maxim la Balcaniada de Matematică.

Mihnea-Gabriel Doica, medalie de bronz: elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti; are o medalie de argint la ediția de anul trecut a Olimpiadei Internaționale de Matematică, și tot argint la Balcaniada de anul trecut.

Antonie Ciocan, mențiune de onoare: elev la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, medaliat cu bronz la Balcaniada de anul trecut, a obținut aurul cu punctaj maxim la Balcaniada de Matematică pentru juniori în 2014.

Radu-Alexandru Iacob, mențiune de onoare: elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Rezultatele concurenților la Olimpiada Internațională de Matematică 2018 sunt publice și le puteți consulta în linkul de la jos în cele 5 limbi oficiale IMO: engleză, spaniolă, franceză, rusă și germană.

Felicitări tuturor!
http://imo-official.org/team_r.aspx?code=ALB&year=2018

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*