De sezon: agențiile de turism își scumpesc serviciile-pachet

De sezon: agențiile de turism își scumpesc serviciile-pachet

Conducerea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunţat joi că touroperatorii vor fi nevoiţi să scumpească vacanţele în urma aplicării noii Directive privind pachetele de călătorie, preţul unui sejur urmând să se majoreze cu câteva procente.

„Probabil, dacă vor exista mecanismele de tipul fără limită, asigurarea va fi în funcţie de cifra de afaceri a fiecărei agenţii de turism, dar probabil că va fi un procent care poate să ajungă, după mintea mea, la un procent de 2% sau mai mult, deci ele se vor scumpi. Dar va trebui să vedem”, a spus Dragoş Anastasiu, vicepreşedinte ANAT.

Potrivit reprezentanţilor ANAT, în acest moment, Directiva privid asigurarea pachetelor de călătorie „nu rezolvă problema pentru care a fost dată”.

„În momentul de faţă, Directiva nu rezolvă problema pentru care fost dată, sperăm ca în următoarea perioadă de şase luni să putem să adaptăm Directiva, să găsim instrumente de garantare eficiente, fiindcă fără ele, fără poliţe de asigurare, fără fond mutual pe care să-l organizăm noi nu are cine să asigure rambursarea banilor în caz de faliment. Dar până vor apărea aceste instrumente eficiente, ar funcţiona în continuare poliţa de asigurare, care e şi în momentul de faţă de 50.000 de dolari”, a declarat Nicolae Demetriade, preşedintele ANAT.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*