Din verzi se fac roșii peste noapte!

Din verzi se fac roșii peste noapte!

Roșiile de import ajunse în rafturile supermarketurilor sunt vopsite cu o super tehnologie, a explicat Cosmin Popescu, rectorul Universitatii de Știinte Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara, „Regele Mihai I al Romaniei”.

Întrebat de ce roșiile din marile magazine nu au nici un gust, dar arată impecabil, profesorul Cosmin Popescu a explicat că acestea cresc cu totul altfel decât știm noi că se cultivă, iar serele cu pricina arată ca în filmele Science Fiction.

Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roșii fără gust, deoarece plantele sunt cultivate cu o tehnologie super intensivă, pe o suprafață de apă: cultură hidroponică. Adică, spune profesorul „rădăcinile sunt în apă și se spreyază tot ce înseamnă elemente nutritive și tratamente, într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu e neaparat rău. Roșia are gust cand își acumulează și își sintetizează partea de zaharuri primind lumina de la soare. Atunci se produc în celulă acele procese de sinteza, pentru a simți noi că au gust.”

Rectorul USAMVB Timișoara a dezvăluit și cum sunt acestea aduse la culoarea apetisantă din rafturile supermarketurilor.

„De multe ori, atunci când un supermarket comandă o cantitate de roșii, ele se comandă cu 24 de ore înainte. Roșiile fiind încă verzi, se introduce în apă o anumită substanță care le dă acea culoare frumoasă de roșu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-și schimba culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial…” a precizat profesorul Cosmin Popescu, pentruopiniatimisoarei.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*