Salată de vară, cu păstăi galbene

Salată de vară, cu păstăi galbene

Munți de păstăi galbene ne întâmpină pe tarabele piețelor. Ce să facem cu ele? Păi, o salată simplă de vară, cu usturoi și verdeață, cu un pic de ulei și oțet de vin!

Fasolea galbenă este bogată în vitamine (A, B, C și K) și minerale. Așa că, dacă aveți spațiu prin congelator, nu ezitați să puneți la păstrare, pentru lunile de iarnă, niște punguțe cu fasole galbenă păstăi. Nu trebuie decât să curățați, spălați și opăriți fasolea, urmând că, după scurgere, să o distribuiți în pungute.

Ingrediente pentru 2 porții de salată:

– fasole galbenă 700 g

– ulei de măsline 2 linguri

– usturoi 2-3 căței

– pătrunjel 1/2 legătură

– oțet de vin alb 1-2 linguri

– sare, piper

Mod de preparare

Puneți mai multă apa la fiert, cu un pic de sare. Rupeți capetele păstăilor și îndepărtați eventualele ațe. Dacă păstăile sunt prea lungi, le puteți rupe în jumătate. Spălați bine fasolea și, când clocotește apa, puneți-o la fiert. Lăsați-o circa 20 de minute sau până când este bine pătrunsă. Scurgeți-o de apă, într-o sită. Când s-a răcit, puneți-o într-un castron, adăugați-i usturoiul trecut prin presă, uleiul, oțetul (una sau două linguri, în funcție de cât de acră va place să fie salata) sare și piper. Puneți și pătrunjelul mărunțit și amestecați ușor.
Dacă vă place maioneza, nu ezitați s-o folosiți. Două-trei linguri sunt bine venite.

Serviți salata rece, eventual după ce ați ținut-o un pic la frigider. Este o salată gustoasă, ușor picantă, care se poate servi simplă, cu pâine prăjită sau, și mai bine, alături de o friptură bună.

http://a1.ro/chefi-la-cutite/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*