Aici sunt banii dumneavoastră: site plătit de Guvern cu 12 milioane de euro, complet inutil

Aici sunt banii dumneavoastră: site plătit de Guvern cu 12 milioane de euro, complet inutil

Platorma online e-Romania, pentru care Guvernul a cheltuit 12 milioane de euro, este cel mai scump site din lume. În prezent este nefuncțional, dar ultima dată când a putut fi accesat avea doar 892 de utilizatori și nu s-a mai făcut nici o actualizare din anul 2013.

Într-un raport al Curții de Conturi au fost dezvăluite informații cu privire la investiția Guvernului României în website-ul portaleromania.ro care face parte din proiectul eRomania.

„Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a beneficiat de fonduri alocate din bugetul de stat în cuantum de 52.057 milioane de RON pentru realizarea proiectului „e-Romania 2, dar realizarea acestuia și implementarea nu au fost făcute în conformitate cu principiile economiei, eficienței și eficacității legat de folosirea resurselor financiare alocate scopului proiectului’, transmite raportul.

Conform echipei de audit, portalul a fost construit să fie accesat pe internet de un număr mare de utilizatori estimat la 10 milioane de utilizatori, 3 milioane înregistrați și 50 de mii de utilizatori pe secundă. Cu toate acestea, platforma e-România a fost vizitată de doar 250 de mii de utilizatori și are 892 de utilizatori înregistrați, notează sursa citată.

În prezent, proiectul „e-Romania 2 este doar un portal cu informații despre localitățile din România, dar (…) portalul este de fapt încărcat doar cu informații din 2013 de către furnizor și nu este actualizat” comunică raportul.

Echipa de audit consideră că „efortul financiar al statului nu este justificat de rezultatele obținute’.

Conform Curții de Conturi, Wikipedia sau alte site-uri ale autorităților locale și centrale din România conțin informații mult mai folositoare și fac e-Romania complet inutil. Portalul, dezvoltat de firma locală IT Omnilogic, a fost lansat în 2013.

Sursa: realitatea.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*