Sărbătoare de hram în Parohia ortodoxă Câțcău

Sărbătoare de hram în Parohia ortodoxă Câțcău

Credincioșii din localitatea clujeană Câțcău au avut duminică, 22 iulie 2018, o întreită sărbătoare: au sărbătorit hramul bisericii „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, au aniversat 670 de ani de atestare documentară a localității dar și 105 ani de la ridicarea lăcașului de cult.

Pentru a întregi sărbătoarea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhim. Dumitru Cobzaru, exarh al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, având alături în slujire un sobor de 14 preoți din care au făcut parte Arhim. Nicolae Moldovan, starețul Mănăstirii Nicula, Arhim. Veniamin Pop, slujitor al Mănăstirii Megara din Grecia, fost stareț al Mănăstirii Nicula, și preoți din parohiile învecinate.

În cuvântul de învățătură, pornind de la pericopa evanghelică citită în a 8-a duminică după Rusalii, unde s-a relatat înmulțirea, de către Domnul Iisus Hristos, a pâinilor și a peștilor, Arhim. Dumitru Cobzaru le-a vorbit celor prezenți despre importanța Sfintei Împărtășanii.
După ce majoritatea din cei peste 300 de credincioși prezenți la slujbă s-au împărtășit cu Sfintele Taine, preotul paroh, Pr. Ioan Mărginean a mulțumit tuturor pentru prezență la sărbătoarea bisericii și a satului.

Alături de credincioșii, la Sfânta Liturghie a luat parte și primarul comunei Câțcău, Ing. Mureșan Călin.

Biserica parohiei Câțcău, cu hramurile „Sfantul Prooroc Ilie” și „Sfantul Ierarh Nicolae”, a fost ridicată începând cu anul 1913, iar prima atestare documentară a localității datează din anul 1348.

Sursa: Radio Renasterea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*