MEN: 18.114 locuri ocupate în prima etapă de admitere în învățământul profesional

MEN: 18.114 locuri ocupate în prima etapă de admitere în învățământul profesional

În prima etapă de admitere în învățământul profesional și în învățământul dual (anul școlar 2018-2019) au fost ocupate 18.114 locuri. Dintre acestea, 15.520 de locuri sunt în învățământul profesional de stat, iar 2.594 în învățământul dual – informează Ministerul Educației Naționale.

Potrivit MEN, pentru etapa a doua de admitere, care începe în 31 august, sunt disponibile 21.951 de locuri (18.922 de locuri pentru învățământul profesional de stat, respectiv 2.959 de locuri pentru învățământul dual).

„Înscrierea elevilor se derulează astfel: în perioada 31 august – 3 septembrie 2018, la unitățile de învățământ profesional la care au rămas locuri libere în urma etapei I de admitere și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat; în data de 5 septembrie 2018, la unitățile de învățământ profesional la care au rămas locuri libere în urma etapei I de admitere și care nu organizează preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat” – precizează MEN.

Formarea elevilor pe această rută este susținută financiar prin bursa profesională care se acordă în cuantum de: 200 lei lunar (de la bugetul de stat) – dacă elevul este înscris la învățământul profesional; minimum 400 lei lunar (200 lei de la bugetul de stat și minimum 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul încheie un contract individual de practică) – dacă elevul este înscris la învățământul dual.

Detalii despre unitățile de învățământ care au locuri libere pentru învățământul profesional și pentru învățământul dual, precum și o situație centralizată la nivel național privind numărul de locuri libere sunt publicate pe www.alegetidrumul.ro

sursa:ziarulfaclia.ro, MEN

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*