Șahul,  alternativă pentru elevii scutiți de sport

Șahul, alternativă pentru elevii scutiți de sport

Șahul va fi introdus în școli ca o alternativă pentru elevii care sunt scutiți din motive medicale să practice sportul. Hotărârea a fost luată de ministrul educației, Valentin Popa. Federația Română de Sah salută această inițiativă fără precedent în educație și anunță că deja 2.500 de profesori de educație fizică au fost pregătiți să predea și șahul.

„Anunţăm, cu satisfacţie, faptul că introducerea şahului în sistemul românesc de învăţământ are o nouă componentă. Ne referim la faptul că elevii scutiţi de efort la orele de educaţie fizică vor face şah. Legat de acest subiect, ministrul Educaţiei Naţionale, profesorul universitar Valentin Popa a răspuns luni favorabil solicitării formulate în acest sens de Sorin Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, şi Ionuţ Dobronăuţeanu, preşedinte adjunct al Federaţiei Europene de Şah. Reamintim, în context, că pregătirea cadrelor didactice va fi făcută în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Până în prezent, un număr de 2.500 de profesori de educaţie fizică şi sport au fost deja pregătiţi în acest sens”, se arată în comunicatul Federației, citat de Agerpres.

Prin intermediul programului intitulat „Educaţie prin şah”, 500 de şcoli din întreaga ţară au primit 5.000 de seturi de şah, precum şi manuale. Există deja programe şcolare pentru primii doi ani de studiu aprobate de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*