Pompierii clujeni, în concurs la Satu Mare

Pompierii clujeni, în concurs la Satu Mare

Cei mai buni pompieri din județele Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare, participă la etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă. În acest an, evenimentul are loc la Satu Mare (25-27 iulie).

Cei 50 de pompieri concurenți se confruntă în probe identice cu cele ale competițiilor internaționale de profil. Probele, patru la număr, sunt nu doar solicitante, ci și dificile, iar parcurgerea lor reprezintă dovada că pompierii sunt pregătiți să intervină în orice situație.

„Prima probă – scara de fereastră – este pentru verificarea deprinderilor servantului de a urca în cel mai scurt timp şi în siguranţă până la nivelul trei al unei construcţii. A doua probă – pista cu obstacole pe 100 de metri, este o probă individuală care urmăreşte abilităţile servantului de a escalada gardul de doi metri, de a trece cu furtunurile în mână peste bârna de echilibru şi de a realiza un dispozitiv de stingere, în cel mai scurt timp.

Ştafeta 4 x 100 de metri – a treia probă – este una de echipă care urmăreşte realizarea unei suite de activităţi similare celor desfăşurate pe timpul intervenţiilor, precum trecerea peste macheta unei căsuţe, escaladarea gardului de doi metri, trecerea peste bârna de echilibru şi stingerea unui incendiu real, în timpul cel mai scurt.

Ultima probă constă în realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, este tot o probă de echipă care urmăreşte realizarea, în timpul cel mai scurt, a unui dispozitiv de stingere cu apă, alimentarea motopompei din sursă fără presiune şi acţiunea cu jet compact asupra unor ţinte” – a explicat pentru Radio Cluj, Adriana Pop, purtătorul de cuvânt al ISU SOMEȘ Satu Mare.

Probele se desfăşoară în curtea Detașamentului de Pompieri Satu Mare și pe Stadionul Daniel Prodan.

Ca în fiecare an, concursul are ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii de către pompieri a misiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*