România achiziționează tabere modulare pentru circa 8 mii de sinistrați

România achiziționează tabere modulare pentru circa 8 mii de sinistrați

România achiziționează prin fonduri europene tabere modulare pentru sinistrați, care vor putea adăposti circa 8.000 de persoane, și vor fi amplasate în fiecare județ, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat a fost întrebat de jurnaliști la Alba Iulia, unde a participat la Ziua Națională a Ambulanței, despre stadiul proiectului taberelor pentru sinistrați, el precizând că o parte dintre ele au ajuns în țară.

”Achiziționăm tabere pentru sinistrați pentru în jur la 8.000 de persoane și pe fonduri europene. Au început să sosească, în fiecare județ vor fi localizate, sunt în jur la 40”, a spus Raed Arafat.

Taberele ar urma să fie folosite în cazul producerii de dezastre, inclusiv inundații puternice.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea și șeful DSU, Raed Arafat, au participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la Ziua Națională a Ambulanței, acest serviciu împlinind 112 de ani. De asemenea, la manifestări au luat parte reprezentanți din aproape județele țării, care, de altfel, au primit plachete, în semn de respect pentru munca depusă. Pe lângă discursuri, au avut loc și exerciții demonstrative.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*