O nouă taxă auto, finalizată până la sfârşitul anului

O nouă taxă auto, finalizată până la sfârşitul anului

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, marţi, că instituţia pe care o conduce nu are încă pregătită o taxă auto, deşi aceasta ar fi trebuit să fie gata la jumătatea acestui an. Potrivit ministrului, proiectul pentru o nouă taxă de poluare va fi gata până la sfârşitul acestui an.

“Nu vreau să se repete greşeala de până acum. Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată sau atacată. Cel care poluează trebuie să fie cel care să plătească o penalitate. Am promis că până la finele acestui an grupul de lucru să să prezinte o variantă finală”, a declarat, marţi, ministrul Graţiela Gavrilescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Taxa auto a fost scoasă în anul 2016, iar de atunci, reprezentanţii Ministerului Mediului au promis, în mai multe rânduri, că se va implementa un alt timbru de mediu. La începutul acestui an, ministrul Mediului declara că o taxă finală va fi gata până în luna iunie.

Reintroducerea timbrului de mediu va genera, conform specialiștilor din industria auto, o isterie în rândul românilor care se vor buluci să plece în străinătate pentru a-și achiziționa o mașină second-hand în cele câteva luni pe care le mai au la dispoziție.

ziare.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*